החג המתוק והיפה של השנה, של פתיחת השנה. בראש השנה נרבה מתוק שהשנה תהיה טובה ומתוקה. לקחתי את הסילאן ועשיתי איתו 4 מנות משגעות לחג, ראשונה, עיקרית, תוספת וכמובן קינוח מיוחד בשני צבעים. לכל מנה יש טאץ' מתקתק עם טוויסט חמוץ, חריף, מעושן וכמובן מתוק טבעי. המנות יפייפיות, מה שיעשה את שולחן החג חוץ ממתוק גם יפה, עשיר, צבעוני ומיוחד בדיוק כמו שנרצה שתהיה השנה הבאה אלינו לטובה.

סלמון במעטפת בצק עלים

הדג השגרתי כל כך נכנס למעטפת בצק עלים. מי אמר שחייבים בראש השנה חריימה או גפילטע?

למצרכים:

1 חבילת בצק עלים

600 גרם פילה סלמון מופשר ללא העור

1/2 בקבוק סילאן חריף מתוק

עלים ב-4 ענפים של טימין

3/4 כוס פירורי לחם

גרידה מחצי לימון

שן שום כתושה

מלח

פלפל

למריחה מעל:

1 ביצה

1 כפית סילאן חריף-מתוק

 אופן ההכנה:

1.    להניח את הדג בקערה, לבזוק מעליו סילאן משני צדדיו, לצפות אותו היטב משני צדדיו. לסגור את הקערה ולהניח במקרר לחצי שעה.

2.    להניח נייר אפיה על תבנית אפיה. לחתוך את הבצק לשניים ולהניח חלק ראשון על התבנית.

3.    לפזר על הבצק פירורי לחם, שכבה דקה. להוריד שאריות רוטב מהסלמון ולהניח את אותו על הפירורי לחם.

4.    לפזר מעליו טימין, גרידת לימון, למרוח שן שום, לפזר מלח, פלפל, ועוד שכבה של פירורי לחם.

5.    לסגור עם החלק השני של הבצק את הדג. לסגור היטב.

6.    לחתוך את הדג, בצורה של דג, להשתמש בשאריות הבצק לקישוט. לעשות סנפירים וקשקשים בעזרת סכין. לקשט את הדג.

7.    לטרוף בקערה ביצה וכפית סילאן חריף מתוק. לערבב ולמרוח על הדג בעזרת מברשת.

8.    לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלו למשך כ- 15 דקות.

אנטיפסטי מפתיע

מנת הירקות האהובה והרגילה קיבלה טוויסט מעניין של מתיקות עם ברביקיו. הטעם הנפלא, התלבש באופן הרמוני ומיוחד על הירקות ששוועו לטעם.

למצרכים:

רוטב סילאן ברביקיו

חצילונים– 8 יח'

כרובית קטנה מחולקת לפרחים

4 יח' בטטה בייבי

4 פלפלים בינוניים צבעוניים

1 ראש שום

פלפל צ'ילי חריף – טרי

שמן זית

מלח

3 ענפי רוזמרין

לרוטב:

1/4 כוס של סילאן בטעם ברביקיו

1/4 כוס שמן זית

1 כפית פפריקה מעושנת

2 שיני שום מגורדות

1 גבעול של רוזמרין

1/4 כוס רוטב סויה

אופן הכנה:

1.    לחתוך את הירקות בצורה אסתטית ולהניח אותם בתבנית אפייה.

2.    לבזוק מעל שמן זית, לפזר מלח ולהניח ענפים של רוזמרין.

3.    לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה.

4.    לשים בסיר קטן את כל מצרכי הרוטב ולבשל על אש קטנה כחמש דקות – עד הסמכה.

5.    לאחר שהאנטיפסטי יצא מהתנור, לשפוך מעליו את הרוטב ולהגיש. חשוב לשים את הרוטב מעל הירקות לפני ההגשה.

רצועות בקר עם פלפלים צבעוניים

מנה יפייפיה בכלום זמן. מנה עיקרית צבעונית עם טעמים אסייאתים שמקשטת כל שולחן חג והופכת את השולחן לחגיגי, ממש כמו וואזה עם פרחים.

למצרכים:

1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לרצועות (פילה, או סינטה או צ'ך)

4 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות

1 בצל פרוס לפרוסות דקות

2 שיני שום

1/2 צ'ילי טרי פרוס דק

שמן זית

למרינדה:

1/3 כוס סילאן חמוץ מתוק

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס רוטב סויה

2 שיני שום מגורדות

1/2 פלפל צ'ילי חריף חתוך לרצועות דקיקות

גרידה מלימון שלם

טימין– עלים מארבע ענפים

אופן הכנה:

1.    לערבב את כל חומרי המרינדה ולהוסיף אליה את רצועות הבקר, לכסות ולהניח לשעה במקרר.

2.    לשים במחבת גדולה שמן זית, לחמם אותו ולהוסיף אליו את רצועות הבצל.  לטגן עד לשקיפות. להוסיף את השום והצ'ילי ולערבב.

3.    להוסיף את הפלפלים הצבעוניים, להקפיץ ביחד עד שהפלפלים יתרככו במעט.

4.    להוציא את הפלפלים לקערה.

5.    להוסיף למחבת שמן זית ולהעביר את רצועות הבקר למחבת. לשמור את הרוטב

6.    לטגן עד שהבשר יחליף את צבעו ויהיה מוכן.

7.    להוסיף את הפלפלים, לערבב. להוסיף את הרוטב שנשאר ולערבב. להקפיץ יחד עוד 5 דקות.

ריבועים שחור-לבן מפתיעים וקלילים

שוקולד וגבינה, שילוב מנצח. המרירות, החמיצות והמתיקות הנחבאת משולבים עם ווניל נפלא, הופכים את המנה לריבועים שיחטפו ע"י ילדים ומבוגרים כאחד.

לשכבה השחורה – הראשונה

1 כוס שוקולד צ'יפס מומס

200 גרם חמאה מומסת

4 ביצים

1 כוס סילאן טבעי

3/4 כוס קמח

1/4 כוס קקאו

ווניל

לשכבה הלבנה – השנייה

450 גרם גבינה לבנה 5%

1 שמנת חמוצה

2 ביצים

1 אינסטנט פודינג ווניל

3 שקיות סוכר ווניל

2 כפות סוכר

1/2 כוס קמח

לשכבת הקרם:

120 גרם שוקולד

120 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

לשכבה הראשונה:

1.    לשים בקערה את הביצים והסילאן ולערבב. להוסיף את החמאה המומסת, את השוקולד המומס ולערבב עד איחוד.

2.    להוסיף 3/4 כוס קמח לבן ורבע כוס קקאו (רצוי להכביר דרך מסננת). לערבב היטב

3.    להוסיף ווניל. לערבב היטב.

4.    לרסס תבנית בספריי שמן ולהעביר אליה את הבלילה.

5.    לאפות בחום של 180 מעלות למשך 12 דקות.

לשכבה השנייה:

1.    לשים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, 2 כפות סוכר, 3 שקיות סוכר ווניל, לערבב היטב בעזרת מטרפה.

2.    להוסיף את הקמח ואת האינסטנט פודינג ווניל. לערבב היטב.

3.    לשפוך את השכבה הראשונה על שכבת השוקולד (החצי אפויה), ליישר.

להמשיך לאפות את 2 השכבות ביחד בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן היטב למשך שלוש שעות לפחות.

לשכבת הקרם:

1.    לחמם את השמנת עם השוקולד במיקרו ולערבב עד המסה. לשפוך על העוגה וליישר.

2.    לחלק אותה לריבועים ולשמור בקירור.