הבסטות בשוק עמוסות. הגשמים האחרונים הביאו איתם שפע וסוף סוף אפשר לראות גם עלים למיניהם, במיוחד בשווקים. זה הזמן האידיאלי לבקר בהם. נסעתי במיוחד לוואדי ניסנס בחיפה - אני מאוהב בשוק הזה, שבהחלט שווה נסיעה, במיוחד בתקופה הזאת כשהוא עמוס בחומרי גלם מיוחדים.

עולש בלדי. צילום: ריאן

במהלך השוטטות בין הבסטות בניתי בעצם את הסיר. הרגשתי שיכול להיות חיבור מיוחד בין העולש (עילט) לשעועית הצהובה: קציצות ירקות של בשר ועולש ברוטב חמצמץ עם לימון כבוש. צדקתי - יצא סיר טעים ביותר.
אגב, את העולש אפשר להשיג בשווקים בבסטות שמתמחות בירקות בלדי. מי שלא מוצא יכול להחליף אותו בקלות בתרד או במנגולד.