הבשר שנתפס (צילום: משרד החקלאות)

מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, חשפו שני מקרים בהם בשר הוחזק בתנאים אסורים.

במקרה אחד- במהלך ביקורת שגרתית בישוב ברטעה, שבאזור ואדי ערה ליד חדרה, עצרו המפקחים רכב, שהסב את תשומת ליבם.

במהלך הבדיקה, חשפו המפקחים 200 ק"ג בשר קפוא שמקורו אינו ידוע. החשוד, בעל הרכב, הועבר לחקירה ונפתחו כנגדו הליכים משפטיים. בכך נמנעה הפצת הבשר באזור חדרה והמושבות בסביבה.

במקרה השני, במסגרת צו של בית המשפט, ערכו מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות ביקורת בישוב דלית אל כרמל. במהלך הביקורת, חשפו המפקחים חצי טון בשר בקר וכבש במעדנייה שבאותו הישוב. הבשר שנמצא, מקורו בשטחי הרשות הפלסטינאית, הוא עבר תהליך עיבוד, אריזה ותווית מאושרת.

החשוד, בעל המקום, הועבר לחקירה ונפתחו כנגדו הליכים משפטיים. כבר במהלך החקירה הודה החשוד בעבירות של הברחת בשר מהשטחים, וכן בשחיטה שחורה.

בשני המקרים, הבשר שנתפס הועבר להשמדה על פי צו רופא.

רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות ציין כי "המשרד רואה בחומרה כל מקרה ומקרה של הברחת מוצרים מן החי, שחיטה שחורה ומכירה של בשר לא מפוקח. על כן, אנשי המקצוע פועלים באופן מתמיד בכדי לאכוף ניסיונות אלו. כל אלו עלולים להשליך על בריאות הציבור, לכן יש להקפיד על צריכת בשר מפוקח עם האישורים הרלוונטיים".

במשרד החקלאות מבקשים מהציבור להקפיד על רכישת בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. יש להקפיד על מוצר באריזתו המקורית, כאשר היא סגורה ונקייה, ונושאת תווית עם סימון של תאריך ייצור ותאריך תפוגה.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו