כן, אני יודעת שיש שמש שקרנית בחוץ, אבל לי קר. בתקופה האחרונה החסה שלי מתעצבת לה במקרר כי אני פשוט לא מצליחה לחשוב על עצמי אוכלת ירקות חיים בהנאה. וכשהאוכל לא כיף לי, אני לא אוכלת אותו. אז מה נעשה? נבשל את הסלט! ובמקרה הזה את הסלק. גם מחמם, גם מחזק, גם משביע וגם טעים. והכי חשוב - מהיר ופשוט. לעבודה?

סלט סלק. צילום: תום בעבור

מה צריך? 

כוס עדשים שחורות יבשות

חופן פטרוזיליה

4 סלקים

לימון אחד

מלח, פלפל

שמן זית

איך מכינים?

לבשל את הסלק בקליפתו (כן, כן, בלי לקלף. מבחינתי גם אין צורך לשטוף) כחצי שעה עד שסכין ננעצת לתוכו בקלות, להוריד מהאש ותחת מים זורמים לקלף ולהניח בצד.

לבשל את העדשים השחורות בשפע מים כרבע שעה עד שמתרככות ולקצוץ את הפטרוזיליה דק דק.

את הסלק לחתוך לקוביות קטנות ולערבב בקערה עם שאר המרכיבים.
לתבל במלח, פלפל שמן זית ולימון.

מומלץ לאכול פושר.

תום מטבח משמח - פשוט. טעים. בריא | אתר | פייסבוק