קישואים על סוגיהם השונים הם בעיני המלכים הבלתי מעורערים של הקיץ. הם צבעוניים ויפים, גמישים באפשרויות שניתן להשיג איתם גם במרקם וגם בצורה והם ניטראליים יחסית בטעמם ולכן יכולים להשתדך לשלל ירקות, תבלינים וטעמים.

אחת התגליות שלי מהשנים האחרונות היא שניתן להכין מקישואים אטריות מצויינת בקלות רבה בעזרת מחדד ירקות, קולפן או ספירולייזר ייעודי. זה פשוט וטעים ומזין. ואז חשבתי - אם זה עובד בתור אטריות/ פסטה/ ספגטי, אז למה לא כעלים ללזניה?

לזניה מפסטה קישואים וכל טוב. צילום: ענת לשם

חיברתי את "עלי הלזניה" הקישואיים עם  רטבים ביתיים משלל ירקות העונה ובשמל קשיו והרי לכם לזניה מופלאה באמת שעברה אפילו את מבחן החיך של בעלי היקר. 

לזניה מפסטה קישואים וכל טוב

(לתבנית עמוקה 25X25. זמן ההרכבה כרבע שעה, זמן האפייה כחצי שעה)

מה צריך?

רוטב פסטו (עדיף ביתי)
רוטב עגבניות (כנ"ל)

כ3 קישואים קלופים ופרוסים לצורה של עלי לזניה
1/2 חבילת פטריות חתוכות לפרוסות

לבשמל:

כוס קשיו מושרה כשעתיים (כ150 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי (אני השתמשתי באורז שקדים)
2 כפות קמח חומוס
כפית מלח גס
קורט מוסקט

מעט פרמז'ן מגורד או כל תחליף טבעוני

איך מכינים?

טוחנים יחד את כל מרכיבי הבשמל, ומרכיבים:
מניחים בתבנית שכבה של פרוסות קישוא
עליה מורחים שכבת פסטו דקה
עליה מסדרים שכבת פטריות
עליהן מוזגים מהבשמל
עוד שכבת פרוסות קישוא
שכבת רוטב עגבניות
שכבת פטריות
שכבת בשמל
עוד שכבת פרוסות קישוא
שכבת בשמל
שכבת פרמזן/ תחליף

אופים כחצי שעה או עד שמזהיב מלמעלה.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.