מי שבתחום המזון יודע: לא קל לתחזק עסק מצליח בענף, ורק מעטים מצליחים לעבוד בצורה מוצלחת במשך שנים ארוכות ולהפוך למוסדות מוכרים ואהובים. לכבוד סיום שנת 2018, חזרנו אחורה לחודשי השנה החולפת בכדי לסכם – מה נפתח, מה נסגר ומה מעניין בתחום הקולינריה והבילוי בחדרה.

זה שהלך וזה שבא: שינויים בגזרת הפאבים במתחם המיקס

בתחילת חודש יוני זה קרה. פאב השרלוק בחדרה, זה שפעם בהצלחה לא רעה והיה מוקד "אור" לבליינים החדרתיים – החליט לסגור את שעריו. כמעט מדי שבוע עלו בו הופעות חיות, אם זה במוזיקה או בסטנד אפ ומסיבות קונספט לצד בירה ואוכל טוב. "אחרי שנתיים וחצי, פשוט הגענו לתחושה של מיצוי ושיגרה", אמרה בעלת המקום לנה באותו החודש. "הפאב אמנם הצליח, ולא הפסדנו כסף, שזה בהחלט הישג שראוי שיזמים אחרים בעיר יקחו לתשומת ליבם, שיש פוטנציאל כלכלי גם לעסקים בתחום חיי הלילה בחדרה".

גוס פאב בחדרה | צילום איתמר רותם

אז מי מילא את מקומו? כעבור חודש וחצי נחת בחדרה האווז – "גוס פאב", מותג ותיק באיזור אך חדש בחדרה. התפריט שלו השתדרג, האלכוהול הועמס והמבלים הגיעו. בין הפנינים בתפריט היה אפשר למצוא את הבייקון של שרדר, נקניקית שוונשטייגר, קוקטייל פליימינג למבורגיני ועוד. באוקטובר, פרצה שריפה גדולה במתחם המיקס והשביתה את הפאב החדש – אך קברניטיו מבטיחים לפתוח בקרוב מחדש אך הפרטים עדיין סודיים.

בטעם מפנק: הגלידרייה מהשכנים נחתה בעיר

אחרי מספר לא מועט של חודשים, אין חדרתי וחדרתית שלא מכירים את "אדלה", הגלידרייה המפנקת בהרברט סמואל 89. הגלידרייה החלה את דרכה בכלל באור עקיבא השכנה, אך בתחילת 2018 פתחה סניף בחדרה והביאה את הטעמים המדהימים שלה אל העיר. גלידות, יוגורטים, פרוזן, קרפים ומה לא. הבעלים מני אסרף השקיע הרבה בסניף החדרתי והמבלים מצביעים ברגליים.

אדלה חדרה. טעמים מתוקים | צילום: באדיבות אדלה

מהפכה במטבח השווארמה: הבאבא עבר לשי

אחרי מספר שנים בה פעלה "באבא שווארמה" ליד עיריית חדרה (הלל יפה 11), הגיע בחודש מרץ האחרון – "מייקאובר" לסניף. השם "באבא" הוצא מהתפריט והשווארמייה המוכרת הפכה ל"שווארמה שי". במקום מציעים שווארמה הודו ועגל, שניצלים, חזה עוף, פלאפל, צ'יפס וסלטים מכל טוב. והמחירים – עממיים יחסית לשווארמה כמובן, שנחשב לבשר יקר.

באבא שווארמה. הספיק להתחלף | צילום: שירות מיינט

אגדה של חומוס: חומוס אגדע נפתח

בחודש מרץ 2018 נפתח חומוס" אגדע" החדש, המציע חומוס עם מגוון תוספות וחידושים. בין המטעמים חומוס עם ביצה, טחינה, שקשוקה, חצילים, פלאפל, פטריות ועוד. ויש עוד מנות כמו למשל בוריקה בשר, צ'יפס, סלטים וחמוצים. המסעדה ממוקמת בהרברט סמואל 53.

מתחם הווילג' מציג: גשם של מסעדות

מתחם "מול החוף ווילג'" שנפתח השנה בכניסה הדרומית לחדרה, התחיל בצורה מדודה אך אט אט הביא אליו מסעדות ומקומות אוכל רבים, כחלק ממה שיש למתחם להציע – כולם כמובן חדשים דנדשים.

סטיישן סנדוויץ' בר | יח"צ, אתר סנדוויץ' בר

בין המקומות שמשביעים את הקיבה ניתן למצוא את "לג'נדה" – גלידות ומתיקה, "סטיישן סנדוויץ' בר" שמציע בין היתר חזה עוף במרינדה, מעורב ירושלמי, קבבים, קורנביף, כנפיים ועוד ועוד, "קפטן המבורגר", "פלאפל ברזילאי", "מקדונלדס" וגם מקום שנקרא "פאט וויני" – מטבח איטלקי שמגיש פוקצ'ות, סלטים, קרפצ'יו בקר, פסטות, רביולי ועוד.

מי מתעסק: 'זבולון בר' החדש נפתח באולגה

אחת הבשורות הטובות שיצאו מ-2018 מגיעה מגבעת אולגה: 'זבולון בר', פאב-בר חדש בשכונה מנסה לשנות בה את כללי המשחק.

הזבולון בר | צילום: איתמר רותם

לארבעת חברי הילדות חובבי הגלישה, רועי, אלמוג, מור ואבנר, שגדלו בגבעת אולגה וחדרה, הפריעה העובדה שלאחר שהם מסיימים סשן גלישה בחוף אולגה אין להם מקום לשבת בו לבירה ופיצה, לשבת בו עד השעות הקטנות של הלילה על אלכוהול ונישנושים, לצפות בשידורי ספורט ביחד ואפילו מקום שיתאים לדייט ועוד. אז הם עשו מעשה ופתחו את המקום בחודש אוקטובר השנה. התפריט, מלבד אלכוהול, כולל אוכל מזרח תיכוני-אוכל איטלקי, טפאסים של ספרד ונגיעות יווניות. הפאב נמצא בברוך בוארון 6, גבעת אולגה.