מור אפרת ביטון, זמרת ויוצרת, בוגרת רימון ותושבת חדרה, משמשת כמורה לפיתוח קול בבית הספר לאומנויות הבמה "על הבמה" בעיר. היא בעלת סטודיו פרטי ללימוד פיתוח קול בחדרה, ובעלת חברת הפקות האירועים "דיווה שואו". בשנים האחרונות היא משמשת גם כזמרת ליווי של סבלימינל.

מור אפרת ביטון | צילום: אלעד גרשגורן

מדוע בחרת דווקא במנה הזאת?

"אני אוהבת מאוד מתוקים. זאת אהבה גדולה מאוד שלי, ובפרט שוקולד. אני אוהבת גם שאפשר לגוון בציפוי ולהחליפו באחר לפי הטעם והחשק. פעם השוקולד יכול להיות קליק, פעם פררו-רושה, פעם מריר כמו במתכון הבסיסי, שוקולד לבן או כל מה שאוהבים. בנוסף, העוגה הזאת מסמלת בעבורי שבת או חג. אני ואחיי תמיד היינו מבקשים אותה מאימא שלנו, והיא הייתה מכינה אותה בסופי שבוע ובחגים. לימים, למדתי להכין אותה בעצמי. זאת עוגה שמתאימה גם לחורף וגם לקיץ, וטעימה בכל מצב. הערך המוסף שלה, הוא שבעבורי היא מסמלת משפחתיות ואחדות".

המתכון:

6 ביצים

8 כפות סוכר

4 כפות קקאו

1 כף שמן

המצרכים לקרם:

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

המצרכים לציפוי:

100 גר' שוקולד מריר

מעט חלב

מעט רום

25 גר' מרגרינה

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומוסיפים את השמן ואת הקקאו. משמנים תבנית עגולה, שופכים לתוכה את הבלילה ומכניסים לתנור ל-45 דקות, בחום של 160 מעלות. מקציפים את כל מרכיבי הקרם ומורחים על העוגה כשהיא קרה. מעל מורחים את ציפוי השוקולד, לאחר שאת מרכיביו חיממנו ועירבבנו.