"אות העיצוב הישראלי" 2019 הוענק לשדרת אמיר בחדרה. אות העיצוב, שהינו אות של מצוינות, הוענק במסגרת תחרות אדריכלות ועיצוב שנתית, המיועד לאדריכלים ומעצבים וכן לעיריות.

מדובר בתחרות היוקרתית, הגדולה והחשובה בתחומה, אשר מאז 2004 מביאה למודעות רחבה את העשייה בענף ומעלה על נס את הישגי האדריכלים והמעצבים.

שדרת אמיר מיטל בחדרה | צילום: עיריית חדרה

יצוין כי מאז הקמתה זכתה השדרה הפעילה, שדרת אמיר ברחוב הרצל, בתעודות ובפרסי עיצוב שונים, ומופיעה במגזינים מקצועיים בינלאומיים לאדריכלות, תכנון, ועיצוב נופי.

בטקס חגיגי שהתקיים במוזיאון תל-אביב, הוענקו האותות למעצבים ואדריכלים שהצליחו בשנת 2019  לחדש, לרגש, לפרוץ דרך ולהטביע את חותמם על עולם האדריכלות והעיצוב הישראלי. בטקס נכח קהל גדול שכלל אדריכלים ומעצבים, אדריכלי ערים ונציגי תכנון של גופים ממלכתיים.

השדרה נחנכה בשנת 2017 ונקראת על-שם סא"ל אמיר מי-טל, בן חדרה שנפל בלבנון בשנת 1988. את הקמת השדרה הובילה אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי ביחד עם צוותה, כאשר את ביצוע העבודות ניהלה חברת "נחלים". לתכנון ועיצוב השדרה נבחר משרד "אב אדריכלות נוף" אשר קיבל על עיצובה את אות איגוד אדריכלי הנוף לשנת 2018 על עיצוב אורבני, סביבות מגורים ובינוי.

השדרה הוקמה במסגרת שיקום ופיתוח אורבאני בשדרת הפיקוס הנמשכת מהקיוסק ההיסטורי ברחוב אחד העם ועד לרחוב ז'בוטינסקי.

בשדרה שני שבילי הליכה ובמרכז שביל פעילות. השביל הפעיל כולל מתקני משחקים אלטרנטיביים, כמו מחילת מעבר, נדנדות מסתובבות, מקבילים, מסלול שיווי משקל, מגלשה טופוגרפית, גבעת טיפוס מבולי עץ ועוד. לאורך השביל הותקנו פינות ישיבה, הן ספסלים והן אלמנטים של ישיבה פיסולית. בנוסף הותקנו אשפתונים לשמירת הניקיון וברזייה לבאי המקום, וכן פנסי לד קרקעיים המאירים על המתקנים ויתרמו לחזות השדרה.

השדרה מתוחמת בערוגות גינון שבהן צמחים המתאימים לצמוח ולפרוח בצל הפיקוסים הוותיקים.

השדרה מגודרת במטרה שהורים יוכלו לבלות בה עם ילדיהם, מבלי לחשוש שירוצו לכביש.

המתחם נגיש לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, כולל שיפוע היורד מהקיוסק ההיסטורי אל השדרה.

הפרויקט המשולב של השדרה והכביש תוכנן בשיתוף הגורמים המקצועיים בעירייה, כולל אגף ההנדסה, מנהל גינון ונוף, מנהל מחלקת כבישים ובעלי תפקידים אחרים, על מנת לענות בצורה מיטבית על צורכי התושבים.

העיצוב הבולט של האלמנטים בשדרה הפעילה הינו עיגולים צהובים, המוגדרים כעיצוב היוצר סביבה ייחודית ותחושה של בילוי מחוץ לעיר, למרות מיקומו במרכזה.