תושבי הרחובות הירדן, אלונה וחרמון בשכונת הפארק בחדרה, נאלצים לעבור בשביל חולי ומסורבל כדי להגיע למתחם המסחרי "פרשקובסקי" הממוקם ברחוב חטיבת הנחל, הסמוך אליהם. לטענתם, למרות הצעתם לעירייה לשפר את השביל באמצעות אספלט, הם לא זכו למענה. לטענתם, אילו היה במקום שביל גישה נוח, התושבים היו מגיעים בקלות למתחם. זהו מרכז מסחרי קטן, המספק מענה לתושבי השכונות המזרחיות בעיר, וכולל בין היתר סופרמרקט, מאפייה, פיצריה, גלידריה ובתי מרקחת.

שביל החול. "רק שתהיה גישה נוחה" | צילום: אלבום פרטי

עידן מורד, תושב השכונה, ומי שעמד בעבר בראש ועד השכונה, התייחס לנושא בדף הפייסבוק של ועד השכונה: "29 בינואר זה התאריך שבו פנינו לעירייה כדי שיאפשרו שביל גישה פשוט וזול, שיוכל לשרת את כל תושבי הרחובות הירדן, אלונה, חרמון ואחרים בהגעה ישירות למרכז קניות פרשקובסקי בפארק. לא ציפינו שהכביש ייסלל מיד, אבל כן ציפינו לתשובה. עד לרגע זה לא נתקבלה תשובה".

מורד מוסיף: "יש כיום גישה למתחם מכיוון רחוב משמר הגבול, אבל שביל החול הקיים ממילא בשטח, אם ישופץ, יוכל להקל מאוד על תושבי הרחובות הסמוכים בהגעה למרכז המסחרי".

עוד הבהיר מורד, כי המגיב היחיד לנושא, מטעם עיריית חדרה, היה סמנכ"ל העירייה משה ביטון. "לא ביקשנו אבנים משתלבות או משהו מפואר, הכי פשוט, אספלט, רק שתהיה גישה נוחה", הוסיף מורד.

"אין מניעה להקים שם שביל", אומרת השבוע תושבת השכונה. "אפשר היה לזרוק שם קצת אספלט. אנחנו מצפים מעיריית חדרה להקל עלינו ולענות לפנייתנו. אנחנו כמה מאות תושבים שמשלמים המון ארנונה, ולכן לא הייתי מקילה ראש בבקשתנו".

מהעירייה נמסר: "עיריית חדרה עובדת על פי תוכניות עבודה סדורות ומאושרות, וכך גם בעניין השצ"פ האמור. המתחם המדובר נפתח רק לאחר שנבדקו ואושרו כל דרכי הגישה אליו".